**H!ss€T-DüŞüN-KoNuŞ**
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Peygamber Efendimiz'den Hayat ÖLçüLeri

YazarMesaj
Admin
Admin
Admin
Admin

Peygamber Efendimiz'den Hayat ÖLçüLeri Empty
MesajKonu: Peygamber Efendimiz'den Hayat ÖLçüLeri   Peygamber Efendimiz'den Hayat ÖLçüLeri Icon_minitimePerş. Ağus. 13, 2009 12:35 pm

Hadis-i Şerif:"Allah teala şöyle buyuruyor:Ben kulumun beni düşündüğü gibiyim.Beni zikrettiği zaman ounla beraberim.Eğer beni yalnız başına anarsa,ben de onu yalnız anarım.Şayet beni bir toplulukta anarsa,ben de onu daha hayırlı bir topluluk içinde anarım."

Ben kulumun beni düşündüğü gibiyim ifadesinin anlamı;eğer kulum kendisine iyi davranacağıma,onu rahmetimle kuşatacağıma,vadettiğim lütufları kendisine ihsan edeceğime gönülden inanıyorsa, o beklediklerine erişecektir ve benden birşey isterse kendisine vereceğim,dusaını kabul edeceğim demektir.

Buna hüsnüzan denmektedir.Hüsnüzan;Allah Teala hakkında iyi düşüncelere sahip olmak,kuluna sayısız lütuf ve ihsanlarda bulunacağına bütün gönlüyle inanmaktır.
Efendimiz : " Her biriniz ancak Allah'a hüsnüzan ederek ölsün" buyurmaktadır.

Kulum beni zikrettiği zaman onunla beraberim ifadesinin anlamı; ona yardım ederim,onubaşta şeytan olmak üzere her türlü kötülükten korurum,dualarını kabul ederim, demektir.Allah Teala kendisini mü'minlerle beraber zikredecek kulunu,seçkin meleklerinin belki de peygamberlerinin yanında anmak suretiyle mükafatlandıracağını da ima etmektedir.

"Beni anın ki ben de sizi anayım" (Bakara 152) ayetiyle işaret buyrulan anma işte budur.

Siz beni hürmetle anın,ben de sizi nimeterimi istifadenize vererek anayım,demektir.Yüce rabbimizi her yerde,her fırsatta,yalnız başına ve diğer mü'minlerle beraber anıp zikretmelidir.
https://gencyorum.yetkin-forum.com
Admin
Admin
Admin
Admin

Peygamber Efendimiz'den Hayat ÖLçüLeri Empty
MesajKonu: Geri: Peygamber Efendimiz'den Hayat ÖLçüLeri   Peygamber Efendimiz'den Hayat ÖLçüLeri Icon_minitimePerş. Ağus. 13, 2009 12:36 pm

�Ne kötü kuldur o kul ki, kibirlendi ve Cenâb-ı Hakk�ı unuttu!
Ne kötü kuldur o kul ki, cebbarlık yaptı, haddi aştı ve Yüce Allah�ı unuttu; oyalandı ve kabri hatırlamadı!
Ne kötü bir kuldur o kul ki, din ile dünyayı avladı!
Ne kötü kuldur o kul ki, kendisine tamah (hırs, aç gözlülük, doymazlık ve kanaatsizlik) hakimdir!
Ne kötü kuldur o kul ki, nefsi arzuları onu şaşırtır (günah ve isyana sevk eder) ve ne kötü kuldur o kul ki, hırs onu rezîl eder!�
https://gencyorum.yetkin-forum.com

Peygamber Efendimiz'den Hayat ÖLçüLeri
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» A.İ.B.Ü' de hayat....